Full fart med leksaksbilar

Mer om leksaker & leksaksbilar

Vroom, vroom – det råder full utryckning! Polisen jagar skurkar, bilar ska bärgas och Batman måste rädda världen. Leksaksbilen är en klassiker inom leksaker som uppskattats av många generationer och idag finns det fler varianter än någonsin. Välj bland enkla träbilar i retrostil eller batteridrivna racerfordon och stora lekset som låter barnen skapa våningsgarage, brandstationer och bilverkstäder.

Bilar för de yngsta barnen

Det finns roliga leksaksbilar för barn i alla åldrar. När de är riktigt små är det viktigt att de inte har lösa delar och därför är det klokt att satsa på enkla modeller i glada färger. Välj slitstarka leksaksbilar som barnet kan dra efter sig i ett snöre eller modeller som kör iväg av sig själva om barnet trycker på dem. Du kan skaffa fantasifulla mattor som föreställer gator, rondeller, stationer och körbanor som låter barnen skapa egna scenarion samtidigt som de är sköna att sitta på. Bilar med ljudeffekter är också spännande; för de yngsta kan det vara melodislingor medan de större barnen brukar gilla sirener och tutningar.

Leksaksbilar med olika egenskaper

När barnen blir lite äldre brukar de dels gilla bilar som ser mer realistiska ut, dels som har fler funktioner och finesser. Många tycker att det är roligt att skapa hela samlingar med bilar av olika modeller och märken, och det finns kul leksaksfordon som har ett antal funktioner och tillbehör. Skaffa en fullt utrustad ambulans eller brandbil, eller varför inte en bärgningstruck eller bil-lastare som kan transportera många bilar på en och samma gång? Välj ett helt set med arbetsfordon, sportbilar eller en kombination av personbilar, stationer och garage som skapar en hel stadsmiljö.

Radiostyrda bilar är en annan storfavorit och här hittar du monstertruckar, transformerbilar, racerfordon och futuristiska rymdbilar. Skaffa en batteridriven bilbana för hisnande tävlingar eller låt barnen bygga egna kreationer med set för spännande världsresor eller safarin bland dinosaurier.